B.Nosy cares!


Het is voor B.Nosy heel belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu. Jij laat jouw kind stralen in onze vrolijke kleding en wij zorgen ervoor dat deze op een zo duurzaam mogelijke manier wordt geproduceerd. Steeds een beetje beter!

GOTS katoen


26% van de zomercollectie in 2024 is gemaakt met GOTS gecertificeerd katoen. De Global Organic Textile Standard (GOTS) legt wereldwijd erkende normen vast voor biologisch textiel. Dit omvat het hele proces, van grondstofwinning tot milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie, tot aan labeling. In 2022 heeft onze overkoepelende organisatie Jolo Fashion Group het GOTS certificaat ontvangen. Met dit certificaat kunnen we garanderen dat de GOTS normen door de gehele keten worden nageleefd.

Gerecycled polyester


45% van de zomercollectie in 2024 wordt gemaakt met gerecycled polyester. Dit betekent dat de overgebleven stof niet wordt weggegooid! Het polyester afval wordt opnieuw gebruikt door het te smelten, vervolgens wordt het omgezet in nieuwe garens. Deze garens worden weer gebruikt om nieuwe kleding van te maken! 

Wie maakt onze kleding?


Onze collecties worden geproduceerd in China, Bangladesh en Portugal. We koesteren sterke banden met onze fabrikanten en werken samen aan een verantwoorde productie. Een aantal van onze leveranciers is aangesloten bij het gerenommeerde Amorfi BSCI. Voor de overige productielocaties hebben we strikte minimumeisen opgesteld voor milieunormen en ethische standaarden. In onze fabrieken streven we naar veilige werkomstandigheden, bescherming van werknemers en eerlijke lonen. Meer details vind je in ons 'The Way We Work'-document.

B. Yourself


Heb je blond, bruin, rood of zwart haar? Ben je extravert of introvert? Houd je van lezen, dansen of voetbal? Iedereen is uniek en dat is geweldig!

B. Yourself in B. Nosy!

Residual fabric


Onze scrunchies en andere give-away producten zijn gemaakt van reststoffen die we hebben gebruikt voor eerdere collecties. Dit betekent dat er geen stof hoeft te worden weggegooid.

Was instructies


Weet jij hoe je onze producten het beste kunt wassen?

- Lees altijd het wasetiket.
- Keer het binnenstebuiten
- Was het op max. 30 graden